Etusivu » Ajankohtaista

Ajankohtaista

Veisto Oy:n huippumodernit sahakoneet ja -linjat pyörivät Lapua-ketjujen avullaVeisto Oy:n huippumodernit sahakoneet ja -linjat pyörivät Lapua-ketjujen avulla

Kuva: Veiston mittauskuljetin varustettuna Lapuan ketjuilla valmiina asiakastoimitukseen.

 

 

Ensi vuonna 60 vuotta täyttävä Veisto Oy on pitkän linjan sahateollisuuden asiantuntija. Mäntyharjulta lähtöisin oleva yritys valmistaa ja suunnittelee Suomessa sahakoneita ja -linjoja sahateollisuuden käyttöön. Yritys toimii globaalisti seitsemässä maanosassa valmistaen korkean tuottavuuden laitteita noin 80 miljoonan liikevaihdolla. Korkean tuottavuuden takeeksi tarvitaan laadukkaat osat – Veisto onkin luottanut jo usean vuosikymmenen ajan tuotteidensa ketjuvalmistajaan, Lapua-ketjuihin.

 

”Laatu on meidän kovin kilpailuvalttimme ja tämä luonnollisesti ohjaa valintojamme myös komponenttien osalta. Lapua-ketjujen yhteistyön kanssa juuri tämä seikka on ollut ajavana voimana – haluamme käyttää markkinoiden parhaimpia ketjuja. Näin pystymme takaamaan asiakkaillemme korkean käyttöasteen ja välttämään ennakoimattomat rikot sekä katkot tuotannossa”, kertoo Veisto Oy:n varatoimitusjohtaja Tuomas Halttunen.

 

Pitkän yhteistyön kautta pystytään panostamaan tuotekehitykseen

Pitkään jatkunut tiivis yhteistyö on tuonut mukanaan myös paljon tuotekehitystä. Veisto on perinteisten kuljetinketjujen lisäksi hankkinut Lapua-ketjuilta muun muassa hammastettuja rullaketjuja. ”Olemme nämä erikoisketjut yhdessä suunnitelleet ja kehittäneet nykyiselle tasolleen. Yhteisinä ominaisuuksina kotimaisuus ja perheyritystausta ovat tässä ehdottomasti etuna, sillä tuotekehitystä on helppo toteuttaa yhteistuumin. Olemme erittäin tyytyväisiä saamiimme tuloksiin”, iloitsee Halttunen.

 

Pitkäjänteiset yhteistyöt ovatkin osa Veiston ostostrategiaa. Tavoitteena on pitää tietyt toimittajat, joiden uskotaan vastaavan Veiston tarpeisiin ja pitävän niistä huolta. ”Emme kilpailuta projektista toiseen hintoja, vaan toimimme niiden toimijoiden kanssa, joiden laadusta olemme saaneet takeen. Pikavoittoja emme lähde hakemaan, vaan pystymme näkemään yhteistyön ja tuotekehityksen tarjoamat hyödyt pidemmällä aikavälillä.”

 

Lapua-ketjut tekee Veistolle useita erilaisia räätälöityjä ketjuja, joihin tehdään tarvittaessa muutoksia käytöstä saatujen oppien mukaan. ”Asioita toteutetaan vuorovaikutteisesti niin, että molemmat osapuolet ovat aktiivisessa roolissa. Avoimuus on tärkeä osa kumppanuutta ja Lapua-ketjujen kanssa tämä on ollut ensiluokkaista. Takuut ja tuotetuki toimivat ja haasteet tai pienet virheet on aina hoidettu tyylikkäästi ja nopeasti kuntoon. Yhdessä mietitään sitten seuraava askel eteenpäin”, Halttunen kiittelee.

 

Tekniset tarpeet saavutetaan räätälöidyillä ratkaisuilla

Laadun ja tuotekehitysyhteistyön lisäksi Veistolla on oltu tyytyväisiä niin tuotteiden hintaan kuin toimitusaikaankin. Kiitosta saa myös tuotteiden kestävyys, sekä räätälöintimahdollisuudet. ”Tuotteet vastaavat erinomaisesti teknisiä tarpeitamme, eivätkä ne ole niin sanotusti bulkkikamaa suoraan hyllystä”, Halttunen täydentää. Ketjuja käytetään Veiston sahalinjojen mittauskuljettimissa ja sahan tukkiohjaimessa, joka on yksi vaativimmista käyttökohteista ketjuille.

 

Saman arvopohjan omaavat yhteistyökumppanit haluavat jatkossakin kehittyä yhdessä. ”Meidän tuotteemme muuttuvat ja näin myös tarpeet sekä vaatimukset komponentteihin liittyen. Niitä on siis tasaisin väliajoin kehitettävä eteenpäin”, kertoo Halttunen ja jatkaa: ”Oikeiden kumppaneiden avulla pystymme toteuttamaan strategiaamme parhaiden sahakoneiden ja -linjojen valmistajana.”

 


Takaisin uutisiin

Valitse kestävin

KYSYTTÄVÄÄ KETJUISTA?

Soita +358 (0)6 435 1200