Etusivu » Ajankohtaista

Ajankohtaista

Lapua-ketjut mukaan valtakunnalliseen elokuvayhteistyöhönLapua-ketjut mukaan valtakunnalliseen elokuvayhteistyöhön

Lapua 1976 -elokuvan lehdistötilaisuudessa Vanhalla Paukulla julkistettiin 15.11.2021 merkittävimpien roolien näyttelijät; Hannu-Pekka Björkman, Konsta Laakso ja Saana Koivisto.  Kuva: Jukka Vähälummukka

 

 

Lapua-ketjut Oy on tehnyt yhteistyökumppanisopimuksen LAPUA 1976 -elokuvan tuottavan Blankface Oy:n kanssa. Lapua-ketjut Oy tulee näkymään elokuvan markkinointiviestinnässä eri kanavissa ja yhteistyötä tehdään mahdollisesti myös kuvauspaikkojen järjestelyissä. Sopimus sisältää lisäksi option yhtiön omasta 10-15min mittaisesta historiikkidokumentin tuottamisesta. Itse elokuva on tulossa elokuvateattereihin v. 2023.

 

LAPUA 1976 -elokuva kertoo 13.4.1976 tapahtuneesta Lapuan patruunatehtaan räjähdysonnettomuudesta, joka on yksi rauhanajan tuhoisimmista onnettomuuksista Suomen historiassa.  LAPUA 1976 on tositapahtumiin perustuva draamaelokuva ihmisistä, jotka joutuvat keskelle Lapuan Patruunatehtaan räjähdystä. Elokuva keskittyy tapahtumaketjuun, shokkiin ja kriisiin, joiden myötä eteläpohjalainen yhteisö tiivistyi ja josta se alkoi toinen toistaan tukien palautua. LAPUA 1976 -elokuva tuotetaan vahvasti pohjalaisin voimin, joskin näyttelijäkaartiin on kiinnitetty mm. Suomen kärkinimiin kuuluva Hannu-Pekka Björkman.

 

Myynti- ja markkinointipäällikkö Topi Pienimäen mukaan räjähdysonnettomuus on erottamaton, joskin traaginen osa myös Lapua-ketjujen historiaa: "Ketjunvalmistus oli onnettomuuden sattuessa ja pitkään sen jälkeenkin kiinteä osa silloista patruunatehdasta. Meiltä on viimeinen onnettomuuden itse kokenut henkilö jäänyt eläkkeelle viime vuonna. Se jos mikä osoittaa hyvin, kuinka läheinen asia onnettomuus yhtiölle edelleen on. Vaikka monelle lapualaiselle onnettomuus on yhä arka aihe, halusimme ehdottomasti olla mukana elokuvahankkeessa. Tässä on kyse paljon isommasta yhteistyöstä kuin pelkästä markkinoinnista. Meistä tuntui, että tässä on oltava mukana jo pelkän velvollisuuden ja historian kunnioituksen vuoksi."

 

Lisätietoja elokuvasta: https://www.lapua-elokuva.fi/

 


Takaisin uutisiin

Valitse kestävin

KYSYTTÄVÄÄ KETJUISTA?

Soita +358 (0)6 435 1200