Etusivu » Ajankohtaista

Ajankohtaista

Lapua-ketjut ja Roima Intelligence yhteistyöhönLapua-ketjut ja Roima Intelligence yhteistyöhön

 

 

Lapua-ketjut Oy on allekirjoittanut sopimuksen Roima Intelligence Oy:n kanssa Lean System -toiminnanohjausjärjestelmän toimittamisesta. Järjestelmä kattaa käytännössä kaikki yhtiön ydinprosessit, kuten myynnin, tuotannon, suunnittelun ja logistiikan. Erityishuomio on luonnollisesti tilaus-toimitus-prosessin huomattavassa parantamisessa nykyisestä.

Vanha järjestelmä on toiminnallisuuksiltaan huomattavan rajoittunut, eikä mobiilikäyttö ole mahdollista. Näiden lisäksi tieto on pirstaloitunut useampiin eri järjestelmiin, ilman keskinäistä integraatiota. Tämä on tuottanut paljon kahdenkertaista kirjaamista ja siten virheen mahdollisuuksia, sanoo yhtiön tuotekehitys- ja laatupäällikkö Tomi Ulvila. Ulvilalla on korkeat odotukset uudelta järjestelmältä, ja hän pääsee pääkäytäjän ominaisuudessa seuraamaan käyttöönottoa läheltä.

Tietojärjestelmän uusimisella tavoitellaan ennen kaikkea toiminnan sujuvoittamista, joka tulee näkymään parempana toimitusvarmuutena ja lyhentyneinä toimitusaikoina. Samalla pyritään automatisoimaan mm. taloushallinnon toimintoja ja saavuttamaan siten reaaliaikaisempi talouden tilannekuva. Automatisaatio tuo myös suoria kustannussäästöjä.

Kristo Turunen Roima Intelligence Oy:stä kertoo Lean System -järjestelmän isoksi vahvuudeksi kytköksen alusta asti valmistavaan teollisuuteen. Turusen mukaan markkinoilla on useampia järjestelmiä, joihin pystytään räätälöimään asiakaskohtaisesti tuotannon ohjaukselliset tarpeet täyttävät toiminnallisuudet, mutta varsinaisena kohderyhmänä saattava olla esim. kaupanalan yritykset. Laaja ydinprosesseihin ulottuva räätälöintiin yleensä maksaa paljon ja hankaloittaa järjestelmän ylläpitoa jatkossa.

 

Artikkelin kuvassa Lapua-ketjut Oy:n toimitusjohtaja Tuomas Luoma (vas.) sekä Roima Intelligence Oy:n myyntijohtaja Kristo Turunen. Kuva Esa Järvi.


Takaisin uutisiin

Valitse kestävin

KYSYTTÄVÄÄ KETJUISTA?

Soita +358 (0)6 435 1200