Etusivu » Ajankohtaista

Ajankohtaista

Lapua-ketjut ja Jartek Invest miljoonaluokan sopimukseen Venäjän ja Ranskan sahaprojekteistaLapua-ketjut ja Jartek Invest miljoonaluokan sopimukseen Venäjän ja Ranskan sahaprojekteista

Lapua-ketjujen toimitusjohtaja Tuomas Luoma on tyytyväinen investointien tuomiin etuihin ja niiden mahdollistamaan liikevaihdon kasvuun.

 

 

Mediatiedote 17.2.2021

 

Lapua-ketjut Oy ja puunjalostuksen laitteisiin ja linjastoihin erikoistunut projektitalo Jartek Invest Oy ovat solmineet toimittajasopimuksen vuosille 2021–2023.

Toimitukset sisältävät pääasiassa Lapua-ketjujen omalla tehtaalla valmistettuja kuljetinketjuja. Lisäksi kolmivuotinen sopimus sisältää yhtiön välitysliiketoiminnan eli Ketjumaailman tuotteita, muun muassa rullaketjuja. Ketjut lähtevät suurelta osin vientiin, etupäässä Jartek Investin sahaprojekteihin Venäjälle ja Ranskaan. Lapua-ketjujen historian suurimpiin sopimuskokonaisuuksiin kuuluvien toimitusten arvo on yhteensä vähintään miljoona euroa. Metreissä mitaten ketjujen toimitusmäärä on yhteensä noin 30 kilometriä.

 

Luottamus rakentunut vuosikymmenien kuluessa

 

Nyt solmittua sopimusta edeltää yhtiöiden pitkäaikainen yhteistyö.
– Laatu ja kilpailukykyinen hinta ratkaisivat, kun valitsimme sahaprojekteillemme ketjutoimittajaa. Suomalainen, vientimarkkinoilla tunnettu toimittaja on myös loppuasiakkaille tärkeä laadun tae, Jartek Invest Oy:n hankintapäällikkö Jesse Kiuru perustelee.

 

Lapua-ketjujen toimitusjohtaja Tuomas Luoma kertoo, että yhteistyö kotimaisten laitevalmistajien kanssa on tärkeä osa Lapua-ketjujen tuotantoa ja yrityksen kasvustrategian tukijalka.

– Suomi on vuosikymmenien aikana profiloitunut maailmanlaajuisesti arvostetuksi puuteollisuuden laitevalmistajaksi. Maailman suurimmat ja tehokkaimmiksi tähtäävät tuotantolaitokset luottavat meihin, Luoma toteaa.

 

Korkea kotimaisuusaste mahdollistaa laadunvalvonnan ja kehityksen

 

Lapua-Ketjujen kotimaisuusaste on erittäin korkea ja kuljetinketjut valmistuvatkin kokonaan omalla tehtaalla. Kaikki käytettävät materiaalit ovat kotimaisia tai vähintään länsimaisia erikoisteräksiä. Muutamia osakokonaisuuksia valmistavat lähipitäjien alihankkijat. Oman valmistuksen korkea aste on hyvä pohja laadunvalvonnalle sekä jatkuvalle ja nopealle tuotekehitykselle.

 

Lapua-ketjujen investoinnit tuotantoon ja tietojärjestelmiin ovat vauhdittaneet liikevaihdon kasvua. Isojen kokonaisuuksien oikea-aikaiset toimitukset varmistetaan koneiden käyttöasteen lisäyksellä.

– Pitkälle aikavälille ulottuva tilaus tuo meille ennakoitavuutta ja vakautta. Voimme jaksottaa tuotteiden valmistusta ja tasoittaa näin tilauksille tyypillisiä kausivaihteluja. Osa työvaiheista vaatii meiltä apulaite- ja hitsausjigi-investointeja muun muassa robottihitsaukseen. Isot tilausmäärät antavat meille hienon mahdollisuuden työmenetelmien kehittämiseen, Tuomas Luoma kertoo.

 

Mietittävää Lapua-Ketjuissakin aiheuttaa teräksen hinta, joka on lähtenyt vuoden alussa jyrkkään nousuun.

– Tämänhetkisten hinnannousujen oletetaan kuitenkin johtuvan paljolti koronan aiheuttamista häiriöistä maailmanmarkkinoilla. Toivottavasti hintavaihtelut tasaantuvat kohtalaisen nopeasti.

 

 

Jartek Invest Oy

Jartek Invest Oy on lahtelainen perheyritys, jonka juuret ovat vuonna 1957 perustetussa Sateko Oy:ssä. Jartek Invest Oy toimittaa koneita, laitteita ja linjoja sahateollisuudelle, erikoisuutena puun lämpökäsittelylaitokset. Päämarkkina-alueet ovat Suomi ja Venäjä, mutta toimituksia on ollut myös useisiin Euroopan maihin sekä esimerkiksi Turkkiin, Iraniin, Japaniin ja Uuteen-Seelantiin. Liikevaihto vaihtelee projektitilanteen mukaan ja on vuosittain 10-30 M€. Jartek Invest Oy:ssä työskentelee noin 30 puunjalostuksen ammattilaista. www.jartek.fi

 


Takaisin uutisiin

Valitse kestävin

KYSYTTÄVÄÄ KETJUISTA?

Soita +358 (0)6 435 1200