Etusivu » Ajankohtaista

Ajankohtaista

Lapua-ketjujen tuotteiden kotimainen alkuperä toimii laadun ja joustavuuden takeenaLapua-ketjujen tuotteiden kotimainen alkuperä toimii laadun ja joustavuuden takeena

 

Tiesitkö, että Lapua-ketjut valmistaa kaikki ketjujensa osat itse Lapuan tehtaalla? Tuotteemme ovat siis täysin kotimaisia, millä pystymme takaamaan laadukkuuden, jonka takana voimme ylpeänä seisoa.

 

Kun tuotteet ja niiden osat valmistetaan itse, saadaan toimintaan myös joustavuutta. Tuotteita pystytään räätälöimään asiakkaan tarpeiden mukaan ja toimitusaikakin on joustava sekä huomattavasti nopeampi kuin kauempaa tilattuna. Mukana tulee myös toiminta- ja toimitusvarmuutta ­– tämä korostuu erityisesti silloin, kun komponenteista on maailmanlaajuista pulaa.

 

 

Materiaalit ja kumppanit mahdollisimman läheltä

 

Hankintaketju pyritään pitämään mahdollisimman suppeana. Teemme itse suurimman osan ja ne asiat, joita emme toteuta, hankitaan mahdollisimman läheltä. Käyttämämme teräs on eurooppalaista terästä, jonka laatua seuraamme tarkasti materiaalitodistuksien kautta.

Lämpökäsittelyt tehdään Suomessa niin lähellä kuin mahdollista ­– kaukaisimmat paikat sijaitsevat Espoossa ja Pieksämäellä. Alihankintaverkostomme keskittyy Etelä-Pohjanmaalle, Lapuan naapurikuntiin. Yhteistyökumppanit ovat pitkäaikaisia ja hyväksi todettuja, jolloin pystymme olemaan varmoja, että lopputuotteemme pysyy tasaisen laadukkaana. Läheltä löytyvä alihankintaverkosto luonnollisesti säästää turhia kuljetuskilometrejä, jolloin tuotteiden hiilijalanjälki pienenee.

Lyhyt ja tarkkaan seurattu hankintaketju takaa tuotteen korkealuokkaisuuden ja erityisesti sen, että asiakkaamme tietävät varmuudella, mitä saavat. Laatu on tasaista, eikä isoja heittoja materiaalien laatualueissa esiinny. Erityisen tärkeää meille on, että olemme avoimia ja läpinäkyviä materiaaliemme ja tuotteidemme alkuperästä – näin asiakas voi turvautua siihen, että todella saa itselleen sellaisen ketjun, kun hänelle on luvattukin.

 

 

Kestävät ketjut olosuhteet huomioon ottaen

 

Paikallisuus tuo myös vahvaa ymmärrystä ja osaamisista ketjuista, joiden tulisi kestää Pohjoismaisia olosuhteita. Kovat pakkaset, pitkä luminen kausi ja lämpötilavaihtelut vaativat kestäviä ketjuja. Lapua-ketjujen tuotteet ovat kehittyneet vuosikymmenien aikana niin, että ne kestävät erinomaisesti asiakkaidemme käyttötilanteita vaikeissakin olosuhteissa.

Jotta asiakkaiden tarpeisiin saadaan räätälöidyt ja pitkäikäiset ketjut, vaatii se myynniltä myös jalkautumista asiakkaiden tuotteiden ja toiminnan äärelle. Lapua-ketjujen väki vierailee mielellään asiakkaiden luona tutkimassa ja mittaamassa ketjuja. Tärkeää on päästä perille siitä, miksi aiemmat ketjut ovat vaihtokunnossa ja olisiko jotain tehtävissä ketjujen elinkaaren pidentämiseksi.

 

 

Tekemällä itse pystymme vaikuttamaan toimintamme vastuullisuuteen

 

Koska tuotteet tehdään itse, pystymme myös vaikuttamaan siihen, että ne toteutetaan mahdollisimman vastuullisesti niin ympäristön kuin sosiaalisen vastuullisuudenkin kannalta. Panostamme tuotteidemme pitkäikäisyyteen ja pyrimme pienentämään tuotteidemme hiilijalanjälkeä hankkimalla materiaalit ja alihankintaverkostomme mahdollisimman läheltä. Sosiaaliseen vastuullisuuteen satsaamme muun muassa tarjoamalla hyvät, turvalliset ja tasa-arvoiset työolosuhteet henkilöstöllemme sekä olemalla rehti ja luotettava kumppani sidosryhmillemme.

Takeena tuotteemme kotimaisuudesta on Suomalaisen Työn Liitto ry:n Avainlippu-merkki. Tuotteemme kotimaisuusaste on noin 85 %, mikä on valtakunnallisella tasolla erittäin korkea luku. Jäljelle jäävät 15 % syntyvät raaka-aineista, jotka hankimme tällä hetkellä Euroopasta. Kehitämme jatkuvasti toimintaamme niin, että kotimaisuusasteemme pysyisi vähintään yhtä korkeana.

 


Takaisin uutisiin

Valitse kestävin

KYSYTTÄVÄÄ KETJUISTA?

Soita +358 (0)6 435 1200