Etusivu » Ajankohtaista

Ajankohtaista

Ketjutehtaan historiikkia kuvattiin Vanhan paukun museossaKetjutehtaan historiikkia kuvattiin Vanhan paukun museossa

Kuva: Historiaa kuvauksissa muistelemassa kolme tehtaan entistä johtajaa; Esa Muilu, Jorma Luoma ja Juha Mikkola.

 

 

Ketjutehtaan historiasta kertovaa dokumenttia kuvattiin loppuvuoden -22 aikana. Haasteellisen projektista tekee sen, että Lapualla ketjutuotanto on alkanut jo vuonna 1947, eli yli 75 vuotta sitten. Onneksi vanhaa materiaalia on kuitenkin säilynyt suhteellisen hyvin ja tietoa on saatu ennenkaikkea pitkän työuran ketjujen parissa tehneiltä henkilöiltä, kuten entiseltä tehtaanjohtajalta Esa Muilulta.

 

Kuvauspaikkana nykyisen ketjutehtaan lisäksi toimi Vanhan Paukun museo, jossa on patruunatehtaan lisäksi esillä myös ketjutuotannon historiasta kertovaa esineistöä, kuvia, ym. vanhaa aineistoa noin sadan vuoden ajalta. Museo on osa hienosti entisöityä tehdasmiljöötä, joka on kokonaisuutena mielenkiintoinen kohde vaikka kesälomareissulle!

 

Kuvaukset ja leikkaus tehdään ammattilaisten toimesta, sillä historiikkivideo on osa Lapua-ketjujen ja Lapua 1976 -elokuvatuotannon yhteistyöprojektia. Mielenkiintoista materiaalia tuli yllättävän paljon ja alkuperäisen tiivistetyn historiikkivideon lisäksi on tarkoitus tehdä ns. täyspitkä versio, joka jää ketjutehtaan omaan käyttöön esitettäväksi myös tuleville sukupolville.

 

Iso kiitos jo tässä kohtaa eläköityneille asiantuntijoille, eli Esalle, Jormalle ja Juhalle sekä Lapua 1976 -elokuvan tuotannolle. Jäämme mielenkiinnolla odottamaan valmista materiaalia, josta tiedotamme lisää ensi vuoden aikana.

 


Takaisin uutisiin

Valitse kestävin

KYSYTTÄVÄÄ KETJUISTA?

Soita +358 (0)6 435 1200