Etusivu » Ajankohtaista

Ajankohtaista

Kestävä kasvu ja tehokkuus Lapua-ketjujen menestyksen takeenaKestävä kasvu ja tehokkuus Lapua-ketjujen menestyksen takeena

Kuva: Lapua-ketjuilla kokoonnutaan viikoittain palaveriin, jossa on mukana toimihenkilöiden lisäksi tuotannon edustajat. Säännöllinen palaveri on tärkeä tiedonjakokanava koko työyhteisön kesken ja samalla saadaan jaettua myös esimerkiksi asiakaspalautteet sekä sisäisesti tiedotettavat asiat eri osastojen välillä. Yhteispelimme uskomme olevan yksi kasvumme tärkeimmistä mahdollistajista.

 

 

Lapua-ketjujen viimeisimmät kymmenen vuotta ovat vieneet yritystä ja sen kasvua roimasti eteenpäin. Pitkäjänteisen työn tuloksena olemme saavuttaneet noin 8 %:n vuosittaisen kasvun. Viimeisen 10 vuoden sisällä liikevaihto on yli tuplaantunut – vuonna 2013 sen ollessa 6,0 miljoonaa euroa, kun taas vuonna 2022 se nousi 12,4 miljoonaan. Kasvua on saatu luotua tehostetulla ja kannattavalla toiminnalla, sillä henkilöstömme määrä on tuona aikana lisääntynyt vain neljänneksellä.

 

”Tämänkaltaisella kannattavuudella pystymme edellyttämään myös tulevaisuuden kasvun, investoinnit ja kehityksen”, kertoo Lapua-ketjujen toimitusjohtaja Tuomas Luoma. Yritys on vuosien varrella investoinut suunnitelmallisesti muun muassa tuotantokoneisiin, tietojärjestelmiin ja tiloihin, jotta pystymme tarjoamaan asiakkaillemme mahdollisimman laadukkaat tuotteet.

 

Olemme halunneet panostaa erityisesti asiakastyömme kehittämiseen viime vuosikymmenen aikana. Toimintatavat on otettu tarkasteluun ja esimerkiksi tilaus-toimitus–prosessia on pystytty lyhentämään merkittävästi ­– näin asiakkaamme saavat tilaamansa tavaran aiempaa nopeammin. ”Prosessimme on nykyään entistäkin läpinäkyvämpi, mikä puolestaan parantaa ennakoimista muutoksiin, kuten yllättäviin konerikkoihin tai ylikuormitustilanteisiin. Tämä näkyy toimitusvarmuutena, joka on parantunut selkeästi ja on tämän vuoden osalta 96,5 %”, iloitsee Luoma.

 

Asiakastyössä toimintatapojen lisäksi on satsattu tekniseen tukeen ja asiakaslähtöiseen tuotteiden suunnitteluun. ”Yhteydenpito asiakkaisiimme on meille prioriteetti, jota tuetaan myös aktiivisella kentällä matkustamisella. Haluamme saada kattavan käsityksen asiakkaidemme tarpeista ja ketjujen käyttöympäristöstä. Parhaiten tämä onnistuu tietenkin jalkautumalla heidän tiloihinsa ja analysoimalla ketjujen yksityiskohdat kuntoon paikan päällä.” Näiden toimenpiteiden lisäksi ajatusta on laitettu yhä vahvemmin myös järjestelmien ja tilojen kehittämiseen unohtamatta henkilökunnan viihtyvyyttä ja hyvinvointia, josta esimerkkinä on aktiivinen tyky-toiminta.

 

Kuten historia on osoittanut, ajoilla ja talouden tilanteella on tapana vaihdella sykleissä. Kysyntähuippu on tässä kohtaa todennäköisesti ohitettu ja myös Lapua-ketjujen täytyy luonnollisesti sopeutua uusiin tilanteisiin. ”Yhtiönä emme kuitenkaan aio vetäytyä kuoreemme tai jäädä odottamaan passiivisesti uutta talouden nousukautta, vaan kehitystyötä tullaan jatkamaan pitkäjänteisesti. Hiljaisempien aikojen jälkeen on aina tähänkin saakka tullut käänne, joten haluamme olla silloin valmiita palvelemaan asiakkaitamme mahdollisimman hyvin sekä tarjoamaan heille markkinoiden kehittyneimmät ja laadukkaimmat tuotteet. Tavoitteenamme on hakea kasvua fiksulla tavalla jatkossakin”, summaa Luoma.

 


Takaisin uutisiin

Valitse kestävin

KYSYTTÄVÄÄ KETJUISTA?

Soita +358 (0)6 435 1200