Etusivu » Ajankohtaista

Ajankohtaista

Jartek Invest Oy:lla luotetaan Lapua-ketjujen laatuunJartek Invest Oy:lla luotetaan Lapua-ketjujen laatuun

Kuva: Jartekin kuljettimet varustettuna Lapuan kolaketjuilla ovat laadusta tunnettu yhtälö.

 

 

Lapua-ketjut on toiminut Jartekin sopimustoimittajana jo vuodesta 2021 lähtien.

 

Puunjalostuksen laitteisiin ja linjastoihin erikoistuneen Jartekin tuotevalikoimaan kuuluvat mm. sahalaitosten lajittelu- ja paketointilinjat, tukkienkäsittely, puun lämpökäsittelylaitteet sekä edellä mainittujen toimialueiden erilaiset automaatioratkaisut. Jartek onkin yksi Suomen suurimmista sahateollisuuden teknologiatoimittajista, ja Suomen lisäksi yrityksellä on vientiä myös muualle maailmaan.

 

Jartekin nykyaikaisiin laitteistoihin vaaditaan myös laadukkaita osia, ja yrityksen hankintapäällikkö Jesse Kiuru onkin ollut tyytyväinen yhteistyöhön Lapua-ketjujen kanssa.

“Toimitusvarmuus ja yleinen palvelu on ollut hyvällä tasolla. Kaikkihan tietävät mitä tapahtui esimerkiksi teräksen hinnalle Ukrainan sodan alettua, mutta Lapua-ketjut on ollut niitä toimittajia, jotka pystyivät pitämään sopimuksesta kiinni ja toimittamaan tavaraa. Varmasti kaikilla on ollut vaikeita aikoja, mutta yhteistyömme on pelannut ja olemme puhaltaneet yhteen hiileen”, Kiuru toteaa.

 

Hyvä kestävyys ketjujen tärkeimpänä kriteerinä

 

Jartekilla ketjuilta vaaditaan erityisesti kestävyyttä ja pitkää käyttöikää. Ketjuja tarvitaan Kiurun mukaan mm. sahatavaran kuljettamiseen linjastoa pitkin.

“Jos linja on vaikkapa 200 metriä pitkä, kymmenen metriä leveä ja 20 metriä korkea, niin kyllähän siinä ketjukuljetinta menee. Ketjut ovat siis oleellinen osa laitteistoa, joten niiden on oltava hyvälaatuisia.”

Kiuru toteaa, että tuotteiden kestävyys on tärkeää myös loppuasiakkaalle, kun ketjuja ei tarvitse olla jatkuvasti vaihtamassa uusiin. Kun ketjut ovat hyvälaatuiset, on niiden huolto ja kunnossapitokin helpompaa.

 

Laatua ja toimitusvarmuutta kilpailukykyiseen hintaan

 

Lapua-ketjut valittiin Jartekin ketjutoimittajaksi vuonna 2021, ja Kiuru oli itse mukana tekemässä päätöstä toimittajan valinnasta. Ratkaisevat tekijät päätöksessä olivat hyvälaatuinen tuote kilpailukykyisellä hinnalla sekä toimitusvarmuus.

“Neuvottelimme Lapua-ketjujen kanssa sopimuksesta ensimmäisen kerran jo kuusi ja puoli vuotta sitten, mutta silloin päädyimme toiseen toimittajaan. Nyt uusien sopimusneuvottelujen myötä Lapua voitti, ja siitä lähtien olemme kulkeneet yhteistä polkua.”

 

Yhteistyötä on tehty myös tuotekehityksen osalta, kun Jartekin eri tuotteisiin sopivia ketjuja on suunniteltu yhdessä. Lisäksi ketjut lasermerkataan Jartekin kanssa sovitulla tavalla, jotta niiden asennustyö olisi mahdollisimman helppoa.

Kaiken kaikkiaan Lapua-ketjut on Kiurun mukaan vastannut Jartekin tarpeisiin hyvin. Hän toivookin Lapua-ketjujen pysyvän jatkossakin kilpailukykyisenä ja varmistavan riittävän kapasiteetin tarvittaville ketjuille.

”Yhdessä on saatu kaikki ongelmat ratkottua, varmasti jatkamme samalla lailla jatkossakin,” hän summaa.

 


Takaisin uutisiin

Valitse kestävin

KYSYTTÄVÄÄ KETJUISTA?

Soita +358 (0)6 435 1200