Framsida » Aktuellt

Aktuellt

Lapua Kedjor AB och Andritz har gemensamt slutit en överenskommelse omfattande över 5 km av tunga transportörkedjor


20.03.2018

Lapua Kedjor AB och Andritz har gemensamt slutit en överenskommelse omfattande över 5 km av tunga transportörkedjor. Andritz är en världsledande maskin- och systemleverantör inom cellulosa och pappersindustrin och inom andra tunga industrigrenar. Andritz huvudkontor finns i Graz, Österrike. Detta nya projekt är till sitt innehåll mycket liknande Metsä Groups projekt i Äänekoski 2016. Kedjanvarianten som utvecklades för Äänekoski är densamma som kommer att levereras till det nya projektet konstaterar Lapuas marknadschef Topi Pienimäki.

 

Andritz kommer att förnya hela träprocessen för Ilim Group i Bratsk, Sibirien. Det omfattar hela den inledande processen i cellulosa produktionen med avbarkning och hugg. Lapuas kedjor kommer monteras i avbarkningstrummorna och vidare i huggprocessen. De nu kommande projekten omfattar tre avbarkningslinjer, hugglinje och andra hugg/flis processer samt lagringssystem.

 

Lapua Kedjors kvalitets- och utvecklingsledare, Tomi Ulvila, berättar att kraven på det nya kedjorna är speciellt stora, vilket beror på mycket stark belastning och abrasiva miljöer. Lapua Kedjor AB har samarbetat med Andritz över 20 år. Kedjorna som används i dessa transportörer har planerats just för denna tunga användning och är ett resultat av ett långt gemensamt utvecklingsarbete.


Tillbaka till nyheter

Välj hållbarhet.

FRÅGOR OM KEDJOR?

Ring +358 6 435 1200